Nytt

Som en følge av at EF-domstolen har underkjent sentrale deler av Danmarks innvandringspolitikk, har regjeringen bebudet at den nåværende politikken skal granskes. Granskningen bør føre til en folkelig debatt om Danmarks fremtid, mener regjeringspartiet Venstres utenriksordfører Søren Pind. Han frykter imidlertid at granskningen vil vise at innvandringen i sin nåværende form vil bety danskenes endelikt som særegen gruppe.

Frygten bunder i konklusioner, som den tidligere lektor for CBS, Hans Kornø Rasmussen, har beskrevet i bogen «Den danske stamme – en befolkningshistorie», der udkom 1. februar i år. Søren Pind nævner på sin hjemmeside Hans Kornø Rasmussens konklusion: At indvandringen betyder, at den danske stamme er ophørt med at eksistere i 2050.

»Vi skal undgå fejtagelsen fra 1980’ernes, hvor der var en hel masse, der gik ud og sagde den slags ting, men hvor det aldrig blev verificeret. Blandt andet Søren Krarup (DF) sagde det, men det blev jo bare pure afvist af alt og alle. For at undgå den fejltagelse – for det var en fejl – hører spørgsmålet om, hvordan verden ser ud i 2050, naturligvis sig til,« siger Søren Pind, og pointerer at Hans Kornø Rasmussen bekender sig som radikal og altså ikke leverer en dommedagsprofeti fra de politiske yderfløjes overdrev.

»Det er jo en almindelig, forstandig mand, der siger, at i 2050 holder den verden, vi kender, op med at eksistere. Han mener ikke, at det er et problem, og den holdning har han lov at have, men jeg tager det modsatte synspunkt. Jeg vil have svært med at leve med det. Men essensen er, at det skal afklares,« konstaterer udenrigsordføreren.

Pind mener det ikke er noe underlig i å ta med aspektet om Danmarks fremtid med i den bebudede undersøkelsen. Det granskningen bør kartlegge er derfor ikke bare hvorvidt den danske innvandringspolitikken fungerer, men hva slags betydning innvandringen vil få uavhengig om den nåværende politikken virker eller ei. Han etterlyser en debatt om Danmark fortsatt skal være danskenes land eller om de skal være noe annet, og i så fall hva:

»Skal vi stadig være den danske stammes land, eller skal vi være noget andet. Og skal vi være noget andet, skal vi vide, at det er det, vi gør. Personligt må jeg jo indrømme, at jeg tror, at Kornø desværre har ret. Men jeg kan ikke sige det med sikkerhed, og først når det er sikkert, kan vi diskutere, om vi skal leve med det, om vi skal forstærke det, eller om vi skal gøre noget ved det. Umiddelbart er jeg jo mest til sinds ved at gøre noget ved det«, siger Søren Pind, der langt fra afviser, at de danske udlændingeregler trænger til en opstramning.

I forrige uke hevdet for øvrig Venstre-politiker og kultursosiolog Eyvind Vesselbo at antallet innvandrere til neste år vil være tilbake på samme nivå som før 2001, da kraftige innstramninger i dansk innvandringspolitikk ble iverksatt.

Jyllands-Posten: Søren Pind frygter for danskens død

Søren Pind: To smell a rat – Danmark anno 2050

«Det forhold har ikke på nogen måde være til folkelig debat. Det må det. For det handler om en omkalfatring af det land, der har været vores i 1000 år – hvis det kan gøre det. Jeg skal ikke gøre mig til herre over, hvad folk skal mene i en sådan debat. Men jeg ved, hvor jeg selv står. Nemlig at noget sådant ikke bare skal ske fordi det sker. Danmark er ikke noget vi har. Det er et land, vi har fået overdraget af forrige generationer, og hvor vi har fået den lykke at høre til og kunne give videre til vore børn og børnebørn. Det er et grundliggende ejendomsforhold mellem generationer, hvor der er brugsret, men ikke salgsret. Den danske stammes land, Danmark.»

Les også

-
-
-
-
-
-