Libya er rasende på Sveits fordi Moammar Gadaffis sønn, Hannibal, ble anholdt for å ha slått sine tjenere. Libya truer med å trekke penger ut av alpelandet.

Det schweiziske udenrigsministerium har sendt to medarbejdere til Libyen for at dæmpe den libyske vrede mod Schweiz, efter at politiet i Geneve i sidste uge anholdt den libyske statsleder, Moammar Gaddafis søn Hannibal. Det skete ifølge avisen Financial Times efter anmeldelser om, at han tævede sine tjenestefolk.

Det er ikke første gang, at Hannibal Gaddafi er på kant med loven i Europa. I 2005 blev han idømt fire måneders betinget fængsel for vold ved en domstol i Paris. Den dom faldt i øvrigt, mens han studerede i Danmark, hvor han også nåede at komme i kontakt med retsvæsnet. Her var det imidlertid Hannibal Gaddafi selv, der lagde sag an. Han forlangte 50.000 kroner i erstatning af Ekstra Bladet, fordi avisen havde beskyldt ham for kidnapning og vold. Gaddafi junior tabte sagen.

ritzau