Det var en saudi-arabisk selvmordsbomber som 2. juni sprengte seg selv i lufta utenfor den danske ambassaden i Islamabad. Det hevder en av Al Qaidas ledere, Mustafa Abu Yazeeed, i et intervju med pakistanske Geo TV.

Ifølge hans oplysninger blev angrebet gennemført af en saudisk terrorist, der kom rejsende fra Mekka for at hævne muhammedtegningerne. Terrororganisationen har i en erklæring taget skylden for bombeangrebet.

Abu Yazeed er som nummer tre på al Quedas rangliste. Han var indblandet i drabet på Ægyptens præsident Anwar Sadat i 1982 og er ifølge efterretningsoplysninger fra USA en nær ven af både Osama bin Laden og al Qaeda-lederens højre hånd, Ayman Zawahiri.

Han langer i interviewet kraftigt ud efter det pakistanske styre, der efter hans mening har forrådt islam og tilhængerne af hellig krig og forudser, at al-Qaeda inden længe vil generobre magten i Afghanistan.

Man kan undres over at Al Qaida må sende folk fra Saudi-Arabia til Pakistan. Kan det skyldes at de mangler folk i Pakistan?


Saudiaraber angreb dansk ambassade

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂