Nytt

Hizb ut-Tahrir har fått sitt pass påskrevet. SFs formann har bedt dem dra til et varmt sted. Opposisjonen i København stemte for at leiekontrakten de har med kommunen skulle sies opp. Men den gang ei. SF, Sosialdemokratene, Radikale Venstre og Enhedslisten mente det handlet om ytringsfrihet og sa nei.

Den yderligtgående muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir kan stadig leje lokaler af Københavns Kommune.

Et flertal i Borgerrepræsentationen sagde sent her til aften nej til et forslag, der ville udelukke organisationen fra byens medborgerhuse og andre lokaler.

S, SF, R og EL stemte nej til forslaget, som var stillet af de borgerlige partier. Med henvisning til, at både SF’s formand, Villy Søvndal, og Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt har udtalt sig yderst kritisk om organisationen, talte de varmt for et forbud.

Men trods enighed om at tage afstand fra Hizb-ut-Tahrir, fastholdt flertallet, at organisationen er lovlig.

– Jeg tager afstand fra Hizb-ut-Tahrir, men det her handler om ytringsfrihed og forsamlingsfrihed, og Hizb-ut-Tahrir er ikke ulovlig. Jeg ser det som en styrke, at vi kan tåle at høre, hvad de har at sige, sagde Manu Sareen fra De Radikale.

Hizb-ut-Tahrir stadig velkommen i København