Feature

terror.plan.jpg

De åtte mennene som ble fremstilt for en domstol i London torsdag hadde samme plan som Khalid Shaikh Mohammed i sin tid. Khalid kalte den Bojinka, et serbokroatisk ord for stor eksplosjon. Begge planla å sprenge et antall internasjonale fly i lufta samtidig. De åtte i London hadde funnet en måte å skjule flytende sprengstoff i leskedrikker på. De hadde 18 selvmordsbombere klare.

Peter Wright, QC, for the prosecution, said: «What these men intended to bring about was a violent and deadly statement of intent that would have truly global impact.»
..Mr Wright said there was evidence the accused had ambitions to bring down more than seven aircraft. He said a conversation between two of the men revealed they also considered other terminals and as many as 18 suicide bombers.

Avsløringen av plottet i august 2006 gjorde voldsomt inntrykk på britene. Like etterpå viste meningsmålinger at et flertall så med mistenktsomhet og frykt på muslimer.

Top row, from left: Abdullah Ahmed Ali, Assad Sarwar, Tanvir Hussain and Mohammed Gulzar. Bottom row, from left: Ibrahim Savant, Arafat Waheed Khan, Waheed Zaman and Umar Islam.


Terror gang plotted to blow up transatlantic planes