Nytt

Geert Wilders roser i et intervju Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen, men det er en ros Fogh Rasmussen betakker seg for. Han misliker sterkt Wilders uttrykksform.

– Jeg tager skarpt afstand fra Geert Wilders’ synspunkter og må klart afvise Wilders’ forsøg på at tage regeringen til indtægt for disse. Regeringen står vagt om ytringsfriheden, men jeg ønsker igen at understrege, at vi ikke deler de værdier og synspunkter, som Wilders repræsenterer, udtaler statsministeren i en kommentar.

I et interview med DR-TV giver Geert Wilders udtryk for sin beundring af den danske regering, der ifølge Wilders har bakket op om Muhammedtegneren Kurt Westergaard.

Men den ros vil Anders Fogh Andersen ikke have på sine skuldre.

– Jeg tager skarpt afstand fra Geert Wilders’ nedsættende udtalelser om muslimer. Jeg finder disse ytringer utroligt krænkende. De er så grove, at jeg ikke ønsker nogen gruppe i det danske samfund omtalt på en sådan måde i den offentlige debat.

Wilders har ennå ikke sluppet sin film «Fitna», som nå har fått sin egen hjemmeside: www.fitnathemovie.com.

Fogh kritiserer hollandsk politiker