Feature

mousavian.hussein.jpg

Iranske myndigheter anklager en tidligere toppforhandler i kjernekraftspørsmål, Hussein Mousavian, for å ha overlevert hemmelig informasjon til utenlandske makter.

Det er bare noen dager siden president Mahmoud Ahmadinejad snakkket om at det var «forrædere» blant dem, og at de vil bli avslørt. Han refererte også til et opptak der en tjenestemann sitter og sier til utenlandske representanter at de bare skal presse Iran litt mer, så gir de etter. Trolig mente han Mousavian.

Det ser ut til å pågå en maktkamp på toppen, der Ahmadinejad blir kritisert for å antagonisere unødvendig mange mot Iran. En av kritikerne er Rafsanjani.

Men Ahmadinejad ser ikke ut til å bry seg om kritikken.

«Ahmadinejad is showing no signs of toleration towards criticism. Instead of responding to his critics, he wants to defame them and depict them as traitors,» said Sadeq Zibakalam, a professor of political science at Tehran University.

He called the charges against Mousavian a «politically motivated» attempt to silence critics.

Les også

-
-
-
-
-