Portforbud er innført i Agra i India etter opptøyene som brøt ut da 4 muslimske menn som deltok på en religiøs festival ble drept i en trafikkulykke. En mann er drept og minst 50 politimenn er skadet som følge av det voldelige sammenstøtet. Myndighetenes representant sier at situasjonen er i ferd med å roe seg etter at portforbudet ble innført. En av Indias mest kjente turisattraksjoner, kjærlighetsmonumentet Taj Mahal, er gjenåpnet etter å ha vært stengt under opptøyene.

The violence started after a lorry crushed to death four Muslim men participating in a religious festival.
One man was killed and at least 50 policemen injured in the clashes. Dozens of vehicles were set on fire.

The men killed in Wednesday morning’s accident were all Muslims, who were returning after participating in the festival of Shab-e Barat.

The Uttar Pradesh Principal Home Secretary, JN Chamber, said that officials who allowed trucks to travel on the busy road where the men was killed – in violation of traffic restrictions – will be punished.

Mr Chamber also said an inquiry would be conducted into the incident.

Opptøyene startet da ryktene om ulykken spredte seg. Innbyggere i området gikk amok, og satte fyr på flere lastebiler samt sperret gatene med brennende bildekk. En mann ble drept og to andre skadd når politiet skjøt mot den opphissede mengden.

Mennene som omkom i ulykken som forårsaket opptøyene hadde deltatt på den religiøse festivalen Shab-e Barat – natten for tilgivelse og forsoning – hvor muslimer samles på gravplasser for å be for sine døde.

BBC News: Taj Mahal closed after Agra clash

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.