En epost hevdet søndag at BBC-journalisten Alan Johnston er drept av sine kidnappere.
Eposten var fra en gruppe som kaller seg Tawhid og Jihad-brigadene.

Det var navnet på Abu Musa al Zarqawis gruppe i Irak og viser salafist-tilknytningen.

The e-mail sent to media organizations on Sunday was issued in the name of the Tawhid and Jihad Brigades, a group not known hitherto in Gaza but whose name is similar to that used by movements elsewhere affiliated to al Qaeda Islamists.

It said it would later release a video of Johnston’s killing and blamed the British and Palestinian governments for failing to meet demands that prisoners be freed from Israeli jails. No such demand has been made publicly since Johnston disappeared.

Hvis meldingen skulle vise seg å stemme vil det bety et stort prestisjetap for både president Abbas og Hamas. Så sent som torsdag forsikret Abbas at de hadde informasjon om at alt sto bra til med Johnston.

Det vil bety at Al Qaida har fått fotfeste i Gaza, og kan operere uten å bli stanset. Videre vil det bety at en dyktig journalist er drept på jobb. Det er alvorlig, ikke minst for palestinerne.

BBC «concerned» by claim Gaza correspondent killed

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂