Sakset/Fra hofta

Det er interessant å se på islamistenes strategi, som har mye til felles med andre totalitære bevegelser: inngå aldri kompromiss. De er bare stasjoner på veien mot det endelige mål: full seier.

Derfor må kravene stadig skjerpes. Leder av den islamske bevegelsen i Israel, sheikh Ra’ad Salah, følger dette mønsteret. Han anerkjenner ikke en gang at Klagemuren er restene av Det andre templet, men sier det er en del av tårnet til Al Aqsa-moskeen.

En religion som ble grunnlagt flere hundre år etter jødedommen hevder at Klagemuren er muslimsk! Det høres vanvittig ut i normale ører, men er effektfullt i den arabiske verden. Til tross for at Ra’ad Salah bor i Israel har han økende oppslutning i den muslimske verden. Han kaller seg nå sheik av al-Aqsa.

Selv norske medier, som NTB, skriver nå at Klagemuren påstås å stamme fra det jødiske Tempelet, som om det dreier seg om en påstand og ikke et faktum.

«The Western Wall – on all its various parts, structures and gates, and all the names these parts, structures and gates are called – is an inseparable part of the al-Aqsa compound,» declared Islamist leader Sheikhh Raed Salah.

The Western Wall «is part of Al-Aqsa’s western tower, which the Israeli establishment fallaciously and sneakily calls the ‘Wailing Wall’. The wall is part of the holy al-Aqsa Mosque,» added Salah, who heads the northern faction of the Islamic Movement in Israel.

Han fremsatte påstandene under Camp David-forhandlingene, der Tempelhøyden og Jerusalem var viktige temaer, så de er ikke nye, men står fortsatt på bevegelsens hjemmeside.

Sheikh Salah: Western Wall belongs to Muslims

Leader of the Islamic Movement in Israel says Jews invented history with their holiest site, claims it belongs to Muslims and the al-Aqsa compound. Study of a rising star in the Muslim leadership arena