Kommentar

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah serverte så grove anklager mot statsminister Fouad Siniora torsdag at det både må skremme regjeringsblokken og mobilisere den til å stå imot. Anklager om at Siniora egentlig konspirerte med Israel for å få avvæpnet Hizbollah, sier noe om Hizbollahs motiver: alle illusjoner om samarbeid og samling blir hule.

Om screens in two central Beirut squares, Nasrallah accused Saniora of conniving with Israel during its monthlong war with Hezbollah last summer. He claimed Saniora ordered the Lebanese army to confiscate Hezbollah’s supplies of weapons — his sharpest attack on the prime minister since the August cease-fire that ended the fighting.

«Didn’t the prime minister of Lebanon work to cut off the supply lines?» Nasrallah said. He added that government officials had asked American envoys to persuade Israel to destroy Hezbollah.

«Those are the ones responsible for the war, not the resistance,» Nasrallah said.

Ved å servere slike anklager brenner Nasrallah også alle broer. Han erklærer i realiteten regjeringen for å være lovløs. Bombingen skal ha skjedd på regjeringens oppfordring. Sinioras tårer på tv-skjermen skal ha vært falske!

Samtidig sier Nasrallah at hans bevegelse er det eneste håp om å redde Libanon.

Hezbollah vows end to Lebanon government

Les også

-
-
-
-
-