Kommentar

Svenske muslimske förbundet, med 70.000 medlemmer, krever i et brev til samtlige politiske partier at det innføres egne lover for muslimer. Forslaget blir blankt avvist av innvandringsminister Jens Orback.

Det var SVTs Rapport som igår kunne fortelle om brevet.

Kraven presenteras i ett brev till samtliga riksdagspartier. Bland annat kräver förbundet att imamer ska få undervisa muslimska barn i de kommunala skolorna.
Enligt Rapport kräver förbundet också att varje skilsmässa mellan två muslimer måste godkännas av en imam.
Detta tillbakavisar Mahmoud Aldebe.
-Det är egentligen tvärtom. Vi vill att imamer i Sverige ska få en officiell roll som intygar att skilsmässan är genomförd. Annars är det svårt att få den registrerad i makarnas ursprungsländer, säger han.
Vill slippa viga bögar
Mahmoud Aldebe vill också att muslimska vigselförrättare garanteras rätten att inte behöva viga samkönade par, samt att män som dömts för misshandel inte förnekas möjlighet att umgås med sina barn. (Aftonbladet)

Det finnes fire muslimske organisasjoner i Sverige. Forslagene får ikke tilslutning fra noen av dem.