Nytt

President Karzai sa idag til BBC at man måtte ta terrorismen ved roten, dvs. der den har sitt utspring. På spørsmål om han mente Pakistan ville han ikke svare, men det var tydelig at det var det han mente. Angrepene har tiltatt i Afghanistan, og igjen er det krefter i Pakistan som puster til ilden. Journalist Ahmed Rashid sa han hadde spurt president Musharraf, som hadde innrømmet at det var elementer i landet som støttet Taliban. Lokale myndigheter i Baluchistan og Den nordvestlige provinsen, blant annet.

President Talabani sier USA kan trekke ut 40.000-50.000 soldater innen utgangen av året, men går tilbake på dato senere. Nå nevnes utgangen av 2006. Irakerne er med i Tel Afar, kanskje tegn på at de begynner å få tak på situasjonen.

Situasjonen i Gaza kan komme ut av kontroll. «Forays» inn i Egypt er mest for spenningens skyld, men myndighetene må få kontroll. Hvis ekstremistene tar makten, og gjenopptar angrepene, kanskje med importerte våpen, vil det bli knallharde svar fra Israel.

Ingen oppmerksomhet om de 16 synagogene som ble stukket i brann av palestinerne. De ble nevnt på NRK som symboler på okkupasjonen. Ville man sagt det om moskeer? Det er religiøse hus. Ville det vært så ille å la dem stå?