Nytt

Etter å ha tilbrakt helgen stort sett med aviser og TV, kan man konstatere at norske medier gjør en dårlig jobb. Det er lite kreativitet, liten vilje til å sette seg inn i tingene, og grave seg ned. Er det fordi de ikke gidder, eller fordi det kan bli farlig? Sunday Times oppslag om fremveksten av britiskfødte muslimer som føler dragning til jihad og kan tenke seg å begå terror på britisk jord, fikk en setning av utsendte journalist Henden. Den som fikk mange flere var redaktør av den arabisk-språklige London-avisen Al-Quds Al-Arabi, Abd Al-Bari Atwan,. Atwan er kjent for sine sympatier for den arabiske sak. Han forstår også hvorfor terrorismen oppstår og inntar alltid et standpunkt som er mot USA og Blair. Han ble intervjuet, da temaet var trusselen mot britiske muslimer, og fikk seg til å si at «hvis noen blir behandlet som terrorister vil de bli terrorister» hvilket er sprøyt.

Pussig nok hadde Aftenposten intervjuet ham dagen før. Hva kan det komme av? Jeg spør bare. Er det noen hjemme i Oslo som forteller dem hvem de skal snakke med?

Atwan er oppbrukt, en langt mer interessant figur ville vært Tariq Al-Humayd, redaktøren av Al-Sharq Al-Awsat som også utgis i London. Han tør å snakke ut.

Det er ellers typisk for Dagsrevyen og mediene ellers at saker ikke sees i sammenheng. Muslimer eller andre får gjerne stå og si at London-bombene er Blairs skyld. Men når kjøreplanen svitsjer til selvmordsbombene i Bagdad, er det ikke noe forsøk på å forklare, og se om det er en sammenheng, med en annen vinkel enn terror-sympatisørenes. Denne måten å presentere utenriksnyheter på gjør utenriks fullstendig uinteressant. Folk har enten hørt den hundre ganger før (Bagdad-bomber), eller innslaget er så kort at de ikke får med seg hva som ble sagt.

Lørdagsvisene begynner etterhvert å bli ulidelige. Selv denne gang måtte den obligatoriske sex’en være med. På side 3-4 i VG var det kjempebilder av et ungt par som hadde hatt sex i parken. Tenk det? Vi vil ikke bli forstyrret mer enn noen timer, så er det back to normal. Med mer av det samme. Jeg tror folk går lei veldig fort. Avisene vil måtte reoppfinne seg selv kontinuerlig og vil til slutt ikke ha noe å skrive om, for de våger ikke prioritere. Som denne siden har vist i helgen så finnes det ganske mange vinkler ved 7/7 som norske medier ikke har dekket.

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også