Kommentar

USA-haterne fortviler fordi krigen ikke går slik de verste spådommene ville ha det til. NTBs utsendte i Amman hevder innbitt at det meste går skeis for «invasjonsstyrken», uten at desken reagerer. Dagens rapport fra Amman er en katalog over påståtte militære nederlag og angrep på sivile. Det mer enn antydes at sivile mål angripes med fullt overlegg.
«Markedsplasser og sykehus bombes, barn og kvinner blir skutt og invasjonsstyrken møter ingen jubel. Krigen i Irak går ikke som Bush og Blair hadde håpet, ei heller propagandakrigen.»
«Sammen med de hjerteskjærende bildene av sivile irakiske ofre etter angrep mot boligområder, markeder og sykehus, og fjernsynsbilder av amerikanske og britiske lik, bidro tragedien utenfor Karbala til å forsterke inntrykket av en krig som går alt annet enn etter planen.»
Washington Post-rapporten om skytingen mot minibussen ved Kerbala er trumfkortet. Glemt er påstander om at man bare ville få høre det de militære ønsket fra journalister som følger de militære. Men også åpenheten blir gjort til et nederlag.
«Selv strategien med å innrullere journalister i militære enheter synes i økende grad feilslått, noe Branigins skildring fra veisperringen utenfor Karbala var et tydelig bevis på.»
«De amerikanske og britiske ekspertene på propaganda og psykologisk krigføring river seg i håret, og lar sin vrede gå ut over media.»
Al-Jazeera er «hat-objekt nummer en», bildene av amerikanske krigsfanger «ble for mye for Det hvite hus» og Blair refser angivelig BBC.
Ikke nok med det, amerikanske og britiske offiserer har den siste tiden «åpent medgitt at forsøkene på å vinne irakernes tillit har slått feil.»
Seierens time er nær, får vi tro.