Demokratenes besettelse av Donald Trump grenser til galskap, og til og med Barack Obama påpekte nylig at partiet skyter seg selv i foten ved å fokusere på etterforskningene av den tidligere presidenten som de hater sånn.

Den konservative politiske kommentatoren David Freddoso mener at Obama har rett, og skriver i Washington Examiner at partiet har lurt seg selv til å tro at verden er like besatt som de er av Trump-etterforskningene og 6. januar-komiteen:

I virkeligheten er det ingen som bryr seg om noe av dette, de fleste vet ikke engang hva som skjer i den komiteen, og de bryr seg absolutt ikke om søksmålene i New York, skriver Freddoso.

«Vi bruker enormt med tid og energi og ressurser på å peke ut det siste gale han sa, eller hvor frekke og slemme noen av de republikanske kandidatene er», sa Obama i en nylig «Pod Save America»-podkast.

«Det er nok ikke noe som overskygger de fleste velgernes bekymringer for sine grunnleggende interesser: Kan jeg betale husleien? Hva er bensinprisen? Hvordan skal jeg sørge for barnepass?»

Obama har helt rett, og hvis ikke Demokratene lytter til ham, kommer de til å bli slaktet i det kommende mellomvalget, spår Freddoso.

Og heldigvis vil de ikke lytte, mener han, og refererer til en oppsiktsvekkende meningsmåling som viser at statsadvokaten i New York – Letitia James, en Demokrat – faktisk kan tape kampen om gjenvalg – mest på grunn av akkurat dette problemet. På spørsmål om hvem respondentene ville velge som statsadvokat hvis valget ble holdt i dag, svarte 44,2 prosent Republikaneren Michael Henry og 43 prosent Letitia James. 12 prosent hadde ikke bestemt seg enda.

Statsadvokaten er fullstendig i utakt med newyorkere, og er rett og slett besatt av Trump i arbeidet sitt. James har i det vesentlige forsømt jobben sin, som er å straffeforfølge kriminelle i New York, en stat som sliter med en kraftig økning i voldskriminalitet av alle slag. Skyteepisoder i New York City har mer enn doblet seg i år sammenlignet med samme tidsperiode i 2019.

Om hun ikke taper, så fortjener hun å tape likevel, skriver Freddoso. For politikere som er så fullstendig i utakt med sine velgere, burde ikke være i en stilling der de skal tjene folket. Det er her Demokratene befinner seg nå: To år etter at Trump gikk av som president, kan de ikke slippe taket i ham. For dem er Trump blitt en besttelse som grenser til galskap.

Selv om Obama hadde rett i at Demokratene er besatt av Trump, var han åpenbart off base da han argumenterte for at Demokratene kunne samles rundt suksessen til Biden-agendaen:

– Biden-administrasjonen har oppnådd mye, sa han.

– Du har en historisk infrastrukturlov som skal bidra til å gjenoppbygge Amerika og skape arbeidsplasser over hele landet. Du har en lov om inflasjonskontroll som senker prisene på reseptbelagte legemidler, som har sørget for at helsevesenet er enda rimeligere gjennom Affordable Care Act, og som ser på mulighetene for å senke energikostnadene.

Freddoso kjøper ikke Obamas lovprising av Biden-agendaen og dens suksess, og mener at presidentens lovgivende agenda er en vits. Vi kjøper den ikke, vi heller. Og det var jo Obama som sa at vi ikke skulle undervurdere Bidens evne til å fuck things up.

Loven med det flotte navnet inflation reduction act, som skulle lure mannen og kvinnen i gata, har ikke redusert inflasjonen, og de som tror det, lider av vrangforestillinger.

De nye inflasjonstallene viser hvor kraftig han har mislyktes.

Likevel hadde Obama i det minste rett i én ting: Demokratenes besettelse av Trump distraherer partiet deres fra virkeligheten. De skjebnesvangre virkningene det vil få for Demokratene i mellomvalget, kan ende opp med å bli selve gladsaken i 2022.

Med gladsak mener Freddoso trolig at Republikanerne vil få kontroll over både Senatet og Representantenes hus.

Det Obama sier om Demokratene i USA, gjelder i like stor grad for hovedstrømsmedia i Norge.

Bare i Aftenposten omhandler de seks siste sakene om amerikansk politikk i skrivende stund Trump, 6. januar-komiteen og Republikanere som roter det til gang på gang. Søndag skriver de at støtten til Ukraina skaper dyp splid i USA, og det er Trump-kretsen som vil skru igjen pengekranen. Det vil si Donald Trumps sønn. Mens overskriften antyder at Joe Biden leder oss ut i mørket.

Mens norske medier er like besatt av Donald Trump som Demokratene og hovedstrømsmedia er i USA, etterstreber Document å følge med på dagens USA. Om drøyt tre uker vil vi bli vitne til et av de mest spennende og avgjørende valgene i nyere tid. Følg med oss videre!

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Ulsteinvik her!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.