Stoltenberg sier at Ukraina «kan vinne krigen», uten å definere nærmere hva han mener med det. Det kan oppfattes som at Natos generalsekretær mener Ukraina kan kaste russerne helt ut av Ukraina og kanskje også ta tilbake Krim, slik ledende politikere i Kyiv har tatt til orde for. Stoltenberg uttrykker seg som om Nato vil sørge for at Ukraina vinner.

– De klarte ikke ta Kyiv, de trekker seg tilbake fra Kharkiv, og de store angrepene mot Donbas har stoppet opp. Russland oppnår ikke sine strategiske mål, sier Nato-sjefen.

Han mener at Russland ikke klarer å oppnå sine strategiske mål. President Vladimir Putin ønsker å slå ned Ukraina, at Nato skal ned og at Nord-Amerika og Europa skal splittes.

– Men Ukraina står, Nato er sterkere enn noen gang og Europa og Nord-Amerika står solidarisk samlet. Ukraina kan vinne denne krigen, sa Stoltenberg, og la til:

– Ukraina kan vinne denne krigen. (NTB)

 

 
Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.