NTB

Storbritannias nye statsminister Keir Starmer vil ikke gjennomføre den forrige regjeringens plan om å sende asylsøkere til Rwanda.

– Rwanda-planen var død og begravet lenge før den startet. Den har aldri vært avskrekkende for småbåt-ankomstene. Jeg er ikke klar for å holde fast ved påfunn som ikke virker avskrekkende, sa Starmer på sin første pressekonferanse som statsminister.

Standpunktet hans i saken var varslet: Han har også i forkant av valget sagt at han ikke vil følge opp forgjenger Rishi Sunaks politikk for å stoppe asylsøkere i å ankomme Storbritannia i små fartøyer fra det europeiske fastlandet.

Den konservative regjeringen brukte mye tid og krefter på å få godkjent det kontroversielle forslaget om å sende asylsøkere til Rwanda. Forslaget har vært gjennom flere runder både i rettsvesenet og Parlamentet, og har møtt mye motstand, men Sunaks regjering lovet å få det gjennomført.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.