I Karlskrona i det sørlige Sverige har to hester på kort tid blitt skadet med en eller annen form for skarp gjenstand. Dette melder SVT.

Nylig ble den ene av dem funnet på Karlskrona-Lyckå Ridklubb. Den skadde hesten ble oppdaget da hestene ble tatt inn på sankthansaften. Lokalavisen Sydöstran var de første til å rapporterte om dette.

«Det er forferdelig», uttaler Kristina Printzlow, driftssjef ved Karlskrona-Lyckå Ridklubb. «Det var en hest som blødde fra bakparten. Og hun er skadet dypt inne, så langt at veterinæren vurderte at hun ikke kunne ha gjort det selv. Så det må ha vært noen som har gjort det».

Hest torturert – funnet med skader på hode, hals og kjønnsorgan

Forsøkene på å torturere hunder fortsetter i Malmö

Og i forrige uke ble en annen hest i Ramdala i Karlskrona kommune skadet på en lignende måte.

Hendelsen på rideklubben er blitt politianmeldt, og hesten skal ha det bedre i dag. Nå har de aktive i rideklubben oppfordret folk til å holde øye med uvedkommende i innhegningene.

«Det er en galning, en ond person som har gjort dette. Jeg har vanskelig for å forstå det», sier Kristina Printzlow til SVT.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.