Den 13. juni bragte det italienske Carabinieri Radio Genoa til taushet. De kom på uventet hjemmebesøk, beslagla alt av datautstyr og endret passordene til sosiale medier slik at Antonio Mastantuono, eieren av kontoene, ikke lenger skulle kunne bruke dem.

Migranters gjøren og laden

RadioGenoa er en twitterkonto hvor det hver dag frem til 12. juni ble postet videoinnhold i hovedsak om ulovlige migranters gjøren og laden i vestlige land – en type nyhetsformidling som gjerne blir undertrykt av dem som ønsker kontroll med hva folk blir fortalt. 

Antonio Mastantuono har opprettet en Gofundme-konto hvor han ber om støtte til å dekke utgifter i forbindelse med saken. Der forteller han hva som skjedde:

– Den 13. juni klokken 07.00 om morgenen kom Carabinieri fra antikriminalitetsenheten i Roma med ransakningsordre fra påtalemyndigheten. De ransaket mitt hjem og beslagla PCen og iPad-en. I tillegg beslagla de mitt telefonkort, min Radio Genoa-konto på X samt min Google-konto. Carabinieri endret mine passord og fratok meg tilgang til kontoene.

Av denne grunn har jeg vært stille på X i to uker. For øyeblikket kan jeg ikke si noe mer fordi efterforskningen fortsatt pågår. Målet deres er sensur og begrensning av ytringsfriheten.

Antonio Mastantuono og Radio Genoa har på kort tid fått inn 17.700 euro fra 553 givere. Målet er 25.000. Eventuelt overskytende vil gå til veldedighet.

Politisk ubekvem

Et eksempel på Radio Genoas politisk ubekvemme nyhetsformidling:

Wall Street Silver

En annen markant twitter-stemme, Wall Street Silver, skriver om Radio Genoa:

– Antonio Mastantuono ble i mai doxxet av venstreorienterte på nederlandsk TV. Siden har en rekke venstreorienterte aktivister kommet med falske politianmeldelser i forsøk på å stanse hans rapporter om ulovlige migranter i Europa. Efterforskningen er knyttet til en Telegram-kanal som er opprettet for å sverte Antonio uten at han har den minste tilknytning til kanalen. Han blir beskyldt for rasisme og nazisme, noe som står ham fjernt.

Antonios advokater har gjennomgått saken og konkluderer med at dette er et forsøk på å skremme Radio Genoa til taushet om konsekvensene av den illegale invasjonen av migranter til Europa.

At Radio Genoa er bragt til taushet har fått null oppmerksomhet i media.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.