Jonas Gahr Støres (Ap) tok et utbytte på hele 8,425 millioner fra sitt heleide aksjeselskap, Femstø AS, i 2023. Det er oppsiktsvekkende at Støre vil stå i offentligheten med en så høy gevinst, på toppen av en statsministerlønn på 2 millioner.

Dermed plasserer Støre seg blant ledere som får store bonuser på toppen av en allerede god lønn. Det sender et merkelig signal fra lederen for Arbeiderpartiet foran et valg til neste år.

Erna Solberg har skapt fokus på ektemannens aksjespekulasjon, Støre har en stor formue. Det vil bli oppfattet som at de plasserer seg på samme side og det er ikke vanlige folks.

Regnskapet viser at Støre tok utbytte på 8,425 millioner kroner i fjor, mot 2 millioner i 2022 og 0,5 millioner i 2021, skriver E24.

Samtidig hadde statsministerens aksjeselskap en egenkapital på 76,3 millioner kroner, mot 82,6 millioner i 2022.

Formuen Støre har i banken, består i hovedsak av midler etter arv fra bestefaren som eide Jøtul-fabrikken.

Støre står som eneeier av familieselskapet Femstø AS, etter at det de siste årene er blitt splittet opp i ulike selskaper.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.