NTB

Et militærkupp er på gang i Bolivia, hevder landets tidligere president etter at soldater og stridsvogner dukket opp utenfor regjeringens kontorer i La Paz.

Bolivias nåværende president Luis Arce ber om at «demokratiet respekteres» og fordømmer det han kaller en uautorisert utplassering av militære styrker i den bolivianske hovedstaden onsdag.

Samtidig sier hærsjefen Juan Jose Zuniga at det blir en ny regjering, men at «vi inntil videre anerkjenner presidenten», melder nyhetsbyrået Reuters.

– De tre lederne for våre væpnede styrker har kommet sammen for å uttrykke vår misnøye. Det blir en ny regjering, ting vil definitivt endre seg, men landet vårt kan ikke fortsette i dette sporet mer, sier Zuniga til en lokal TV-stasjon.

Reuters siterer øyenvitner på at stridsvogner har kjørt inn i regjeringsbygninger, og at soldater går inn i bygget.

Bolivias tidligere president Evo Morales anklager Zuniga for å forsøke å kuppe makten.

Organisasjonen av amerikanske stater (OAS) fordømmer hendelsene i Bolivia, sier leder Luis Almagro i en uttalelse gjengitt av Reuters. Han sier videre at hæren må adlyde landets legitimt valgte styre.

Morales tar til orde for generalstreik og til å blokkere veier.

– Vi vil ikke tillate at militæret angriper demokratiet og skremmer folket, sier Morales. Han har offentlig brutt med president Arce, men de to kommer fra samme sosialistbevegelse.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.