Utpsykingen av Trump antar mange former. En av dem er at han er et stort impulsivt barn som må stagges. Den æren er tilskrevet Jens Stoltenberg og nå overføres den på etterfølgeren Mark Rutte. Trumps rasjonelle innvendinger mot at USA finansierer Nato, er sykdomsforklart. Trump sa bare hva tidligere forsvarsminister Robert Gates sa: Hvis dere ikke vil finansiere deres eget forsvar kommer heller ikke amerikanerne til å ville gjøre det.

Dette ble utlagt som at Trump ville oppløse Nato. Det er en bakvaskelseskampanje av rang.

I snart seks år har Rutte hatt kallenavnet «Trump-hviskeren», ifølge magasinet Politico.

 

Bakgrunnen er at Rutte skal ha fått Trump til å roe seg ned under et møte i Natos hovedkvarter i juli 2018. Det skjedde etter at han sporet av en diskusjon om Georgia og Ukraina med en «tirade» om at USA vil gå sin egen vei hvis ikke andre Nato-land bruker mer penger på militæret.

Både Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Angela Merkel forsøkte å overbevise Trump om at det ikke var så ille stilt, men det var Nederlands statsminister Rutte som «reddet situasjonen», forteller Timo Koster, en tidligere Nato-direktør som i likhet med Rutte er fra Nederland.

Ruttes metode var å forsikre Trump om at forsvarsbudsjettene allerede hadde økt, for så å gi Trump æren for det – en sannhet med store modifikasjoner, ifølge Politico.

Overbeviste Erdogan og Orban

Noen timer senere holdt Trump en pressekonferanse der han snakket engasjert om sitt vidunderlige opphold i Brussel og hvilke fantastiske framskritt han hadde gjort. (NTB)

Man dukker Trump ved å legge ord i munnen på ham så han tror det er hans egne ideer. Alle som har fulgt Trump vet at han er meget intelligent, mer intelligent enn hans europeiske motparter.

Trump kan komme til å si: Seil deres egen sjø!

Det er i tilfelle som fortjent.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.