Under årets pride-parade i Oslo sentrum lørdag 29. juni er det forbudt å fly over Oslo sentrum. Unntak sitter langt inne. Man må spørre: Hva er det de frykter? At noen skal bombe pride-toget?

Mellom klokken 6 og 18 denne dagen er det flyforbud, og dette gjelder også planlagte droneflygninger etter særskilt tillatelse, melder Oslo-politiet.

De mediene som ønsker å bli unntatt restriksjoner fra den midlertidige restriksjonen for å kunne fly i restriksjonsområdet under pride-paraden, bes søke om tillatelse på oslo.arrangement@politiet.no.

Andre som vil unntas den midlertidige restriksjonen, må sende søknad til Luftfartstilsynet på vanlig måte.

Politiet understreker at det ikke er gitt at søknadene godkjennes.

Har den politiske ledelsen gått inn i et pride-hysteri?

Under pride i Bergen 9. juni ble feiringen kritisert på sosiale medier. Folk synes det blir for mye. Det sa politiet at de kom til å undersøke.

Politiet melder at det gikk rolig for seg under paraden, men at de har sett flere negative ytringer knyttet til Pride i sosiale medier.

– Det blir fulgt opp for å finne ut om innholdet er ulovlig eller ikke, sier jourhavende politijurist Trine-Benedikte Opdal til Bergensavisen.

Ved 16.30-tiden fikk politiet melding om at en mann hadde kommet med det som ble oppfattet som trusler inne på Pride-området på Festplassen.

Politifolkene som holdt vakt langs paraderuten i Bergen, var allerede bevæpnet på grunn av trusselvurderingene som var gjort på forhånd. Flere bevæpnede patruljer ble sendt til Festplassen, skriver operasjonsleder Ingrid Teigland Tepstad i Vest politidistrikt i en melding til pressen.

Arrangøren hadde da allerede startet evakuering av festområdet.

Mannen ble pågrepet og fremsto som en angrende synder, heter det. Høres ikke veldig skummelt ut. Men full alarm!

I Ålesund ble et pride-flagg tatt ned og trampet på. Full utrykning og etterforskning! Forstår ikke politiet hvor mye tillit de taper i befolkningen ved å bli gjort til et politisk politi, en forlenget arm til et prosjekt som store deler av befolkningen er imot. De synes det renner over. Politiets svar er å etterforske kritikken. Dette er selvsagt kontraproduktivt, og politiet viser at de lar seg instruere i politisk øyemed. Det danner en farlig presedens.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.