Amerikanerne venter fortsatt på Bidens høyhastighetsnett nesten tre år etter at presidenten signerte finansiering på 42.5 milliarder dollar til det føderale programmet. Planen for bredbånd til alle på landsbygda sitter fast i demokratenes byråkrati, skriver Susan Ferrechio i Washington Times.

Ikke et eneste hjem eller virksomhet har blitt koblet til nye høyhastighetsnett. Lovgivere og internettselskaper skylder på vanskelige krav for å få midler, inkludert klimalover, preferanser for å ansette fagforeningsarbeidere og kravet om ansettelse av «justice-impacted persons» – personer med kriminelle rulleblad for å installere bredbåndsutstyr.

Handelsdepartementet, som deler ut midlene under BEAD-programmet (Broadband Equity Access and Deployment), forsøker også å regulere forbrukerprisene, mener lovgiverne. Dette setter dem på kant med internettleverandører og republikanerne i Kongressen, som sier at loven forbyr slik regulering.

Starten på prosjektet er derfor utsatt til 2026, og ifølge Brendan Carr, sjefen for FCC (etaten for kommunikasjon), vil målet om å tilby bredbånd til de fleste underbetjente områder ikke være fullt ut realisert før i 2030, ni år etter at det ble vedtatt.

Landlige områder har ventet lenge på bredbåndstjenester, skriver Washington Times. Mange er avhengige av tregt internett som går over kobberlinjer og ikke er i stand til å overføre store datamengder. Noen områder har ikke internett i det hele tatt.

Fra og med denne måneden har ni stater og District of Columbia (DC) blitt godkjent for BEAD-programmet. President Biden undertegnet finansieringen i november 2021 som en del av den tverrpolitiske Infrastructure Investment and Jobs Act på 1,2 billioner dollar. Alle delstatene og territoriene har sendt inn søknader om å få en del av pengene.

Alan Davidson, som leder programmet som sjef for handelsdepartementets avdeling for telekommunikasjon, berømmet tempoet i BEAD-programmet. Han fortalte lovgivere i mai at de to første årene ble konsumert av planlegging og forberedelse. 15. mai sa Davidson til Kongressen at planen er å sette spaden i jorden i 2025, eller 2026.

Senatorer har gjentatte ganger skrevet til Davidson for å klage på finansieringskrav knyttet til arbeidskraft, klimaendringer og mangfold, rettferdighet og inkludering som de sier ble lagt til BEAD-programmet etter at det ble signert i loven.

FCCs Brendan Carr skriver at mens Biden-administrasjonens plan på 42,45 milliarder dollar fra 2021 ikke har resultert i at en eneste spade har blitt satt i jorden, godkjente ikke regjeringen i 2022 et Starlink-prosjekt som ville ha levert høyhastighetsnett til 642 000 steder på landsbygda.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.