I en fersk meningsmåling får Senterpartiet og finansminister Trygve Slagsvold Vedum fattige 4,5 prosentpoeng, en nedgang på 0,7 prosentpoeng.

– For Senterpartiet er målingen usedvanlig smertefull. Partiets oppslutning er på stusslige 4,5 prosent. Det er så lavt at Vedum kan føle trekken fra sperregrensen under skrivebordet sitt i Finansdepartementet, skriver Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i Aftenposten.

Høyre er fortsatt landets største parti og går fram til 25 prosent på Norstats ferske måling utført for NRK og Aftenposten.

FrP faller tilbake til i underkant av 17 prosent, men partileder Sylvi Listhaug er fornøyd:

– Jeg mener dette er en god måling for oss, så kommer det til å svinge litt fram og tilbake før valget, det er jo tross alt godt over ett år til, sier hun til NRK.

Den ferske meningsmålingen er derimot oppløftende for Ap, som går merkbart frem.

Ap øker oppslutningen 2,4 prosent til 22 prosent, og rødgrønn side kniper inn på ledelsen til borgerlig side med 83 mandater mot nevnte 86 til de borgerlige.

– Dette er et motiverende tall for oss for vi løfter oss, sier statsminister Jona Gahr Støre,

KrF lever farlig og når her et bunnivå med 2,8 prosent.  MDG gjør en sjelden visitt over sperregrensa med 4,7 prosent, mens Venstre får 6,5 prosent. SV får 8,6 mens Rødt ligger på 6,1 prosent.

I gruppen «Andre» oppgis 3, 0 prosent uten at vi får vite spesifikke partier.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.