NTB

Ni hydrogenfartøy og seks ammoniakkfartøy mottar støtte på totalt 1,2 milliarder kroner i rekordstor Enova-tildeling.

Den største tildelingen Enova noensinne har gjort innenfor maritim transport ble offentliggjort i dag. Støtten går til hydrogen og ammoniakk skriver Enova i en pressemelding.

Støtten ble offentliggjort onsdag under et arrangement for maritim næring hos DNV/Grønt Skipsfartsprogram på Høvik, hvor også klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) var til stede.

– Klimaomstilling i skipsfarten er helt nødvendig for at vi skal klare å nå klimamålene våre. Det er mange utfordringer knyttet til omstillingen, men dagens rekordstore tildeling er et stort steg i riktig retning, sier Bjelland Eriksen.

Formålet med støtteprogrammene er å etablere de første fungerende verdikjedene for ammoniakk og hydrogen til maritime formål.

Til sammen støttes ni hydrogenfartøy og seks ammoniakkfartøy i denne søknadsrunden. De innstilte selskapene er Höegh Autoliners og Amon Gas (ammoniakk) og Maris Fiducia, Møre Sjø, Napier og Halten Bulk (hydrogen).

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.