Russerne angriper Ukrainas strømnett. Ukraina angriper Russlands oljeindustri. Dette er politisk sensitivt for det kan drive opp prisen på olje/diesel og bensin i USA til høsten og det passer Biden usedvanlig dårlig. Washington har derfor bedt ukrainerne ikke angripe oljeindustrien.

Men det øret hører ikke ukrainerne på.

Oljelagre i den russiske regionen Rostov sto i brann etter et droneangrep natt til tirsdag, ifølge guvernøren. Ukraina sier til AFP at det var de som sto bak.

– Ifølge foreløpige opplysninger, er det ingen drepte eller sårede, skrev guvernør Vasilij Golubev på Telegram natt til tirsdag.

Han sier angrepet skjedde i den sørrussiske byen Azov. Byen ligger innerst i Azovhavet, rundt 150 kilometer øst for ukrainske Mariupol.

En ukrainsk forsvarskilde sier til nyhetsbyrået AFP at det var deres styrker som sto bak angrepet.

– Ukraina vil fortsette med slike dronesanksjoner mot Russlands oljelagre for å minske fiendens økonomiske potensial, som gir dem ressurser til å føre krig mot Ukraina, sier kilden.

Rundt 200 brannfolk og annen kriseberedskap rykket ut til brannene, som rammet et område på 3200 kvadratmeter, ifølge Russlands krisedepartement.

Russland har flere ganger i løpet av krigen angrepet Ukrainas energiinfrastruktur, noe som har satt landets strømforsyning under hardt press.

Oljeraffinerier og lagre er lette angrepsmål. Det rammer Russlands viktigste inntektskilde. Men det inviterer til gjensvar. Krigen er ved å utvikle seg til en tit-for-tat, en gjensidig eskalering, der man prøver påfører hverandre mest mulig skade.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.