Nigel Farages parti Reform UK la mandag fram det de kaller en «kontrakt med det britiske folk».

Kontrakten er på 25 sider og blir partiets program foran parlamentsvalget 4. juli.

Av de totalt fem kjernepunkter legger de to første særlig vekt på innvandring, ifølge Sky News. Planen inneholder skattekutt og utgiftsplaner som Sky News’ politiske redaktør Sam Coates beskriver som «dypt useriøse».

Reform UK lover blant annet å stanse all «ikke-essensiell innvandring». Det vil ifølge partiet sikre lønnsvekst, styrke offentlige tjenester, få en slutt på boligkrisen og redusere kriminaliteten.

I løpet av 100 dager lover partiet å «stanse båtene» med flyktninger og migranter som krysser Den engelske kanal, noe som angivelig skal skje gjennom en plan i fire punkter.

Ett av punktene er at Storbritannia skal forlate Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) og returnere alle som ankommer i småbåter til Frankrike. (NTB)

Nigel Farage starter et langsiktig løp mot Downing Street 10

Mange løfter

Reform UK  lover lavere skatter, beskyttelse mot høye energipriser og økt bruk av private helsetjenester.

Innen 2030 skal 3 prosent av landets BNP gå til forsvaret, og det skal rekrutteres 30.000 nye soldater og 40.000 nye politifolk.

I tillegg lover Reform UK også endringer for BBC og to nye fridager i året (St George’s Day og St David’s Day).

Meningsmålinger

Meningsmålinger tyder på at Reform UK kan få nærmere 20 prosent av stemmene i valget, like mange som De konservative. Men på grunn av det britiske valgsystemet med enmannskretser kan Reform UK ende opp uten en eneste representant i Underhuset, selv om de får mange millioner stemmer.

Labour leder soleklart på meningsmålingene og ser ut til å ende opp med rundt 40 prosent av stemmene i valget.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.