NTB

Den britiske TV-profilen og legen Michael Mosley er funnet død på den greske ferieøya Symi.

Ifølge ordfører Eleftherios Papakaloudoukas på Symi ble 67-åringen funnet død av et gresk TV-team som var hyret inn for å filme i området. Liket hans ble funnet i nærheten av Agia Marina-stranden på øya.

Mosley døde mest sannsynlig av heteslag og dehydrering, sa Papakaloudoukas på en pressekonferanse, ifølge den britiske TV-kanalen ITV.

Til nyhetsbyrået Associated Press sier Papakaloudoukas at han var på en båt sammen med medierepresentanter da de så et lik ved stranden.

– Vi zoomet inn med kameraene og så at det var ham, sier ordføreren.

Han sier videre at det så ut til at Mosley hadde falt ned en bratt skråning og stanset opp mot et gjerde. Han ble funnet liggende med ansiktet opp og noen steiner oppå.

Liket hadde også en skinnveske i den ene hånden, ifølge Antonis Mystiloglou, en kameramann fra den statlige TV-stasjonen ERT som også var med på båten.

Kona: – Forferdelig

Mosley ble meldt savnet da han ikke kom tilbake etter en fottur langs den steinete kyststripen på øya. Det var hans kone Clare Bailey som kontaktet politiet da mannen ikke kom hjem som avtalt onsdag kveld.

– Det er forferdelig å ha mistet Michael, min vidunderlige, snille og briljante ektemann. Vi hadde et utrolig lykkelig liv sammen, sier hun i en uttalelse, gjengitt av Sky News.

– Familien og jeg har blitt enormt trøstet av den store mengden kjærlighet fra mennesker over hele verden. Det er tydelig at Michael betød mye for veldig mange.

Søk trappet opp fredag

Mosley hadde ikke med seg mobiltelefon, noe som gjorde det vanskeligere for letemannskaper å spore ham.

Letingen etter den kjente BBC-programlederen ble trappet opp fredag, og mannskaper fra politiet, brannvesenet, kystvakten og frivillige gjennomsøkte terrenget.

Helikoptre, droner og hunder ble også satt inn i søket rundt landsbyen Pedi på øya.

5:2-dietten

Mosley er blant annet kjent for den såkalte 5:2-dietten. Han laget også programmer for BBC om helse og vitenskap, og var spaltist i avisa Daily Mail.

Han etterlater seg fire barn og kona, som også er lege, forfatter og helsespaltist.

Symi er en del av øygruppen Dodekanesene som ligger sørøst i Hellas, ikke så langt fra det tyrkiske fastlandet. Regionen er et yndet sted for øyhoppere.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.