Titusener møtte frem i Budapest lørdag for å demonstrere mot krig. Det er krigsfrykt i Europa, men mediene liker ikke fredsdemonstranter. De som en gang i tiden gikk med make love not war, er i dag ivrige tilhengere av krig og de fremstiller fredsdemonstranter negativt, som Putins løpegutter.

Les NTBs dekning:

Ungarns statsminister Viktor Orbans støttespillere demonstrerte i Budapest lørdag. Han tok til orde for å skape fred gjennom å stanse våpenhjelpen til Ukraina.

Der og da kjører journalisten kniven i demonstrasjonen: De vil stanse våpenhjelpen og hva får de da? Noe annet enn fred.

Folkemengden viftet med flagg og ropte «Ungarn-Ungarn». Noen holdt opp bannere med teksten «Herre, gi oss fred».

– Aldri før har så mange folk møtt opp for freden. Vi er det største fredskorpset, den største fredsbevarende styrken i Europa, sa Orban til folkemengden.

Nå tyter fiendskapen til Orban åpent frem. Han tror han kan skape fred gjennom å bøye seg for Putin.

Ved å frata Ukraina våpenstøtten til krigen mot russiske okkupasjonsstyrker, mener den ungarske statsministeren at det kan skapes fred i landet. I hans retorikk er EU og Nato krigshissere som forsøker å dra Ungarn inn i konflikten.

Ungarn er medlem av både Nato og EU, men har gått på tvers av de andre medlemslandene og blokkerer støtte til Ukraina.

Orbans kritikere mener derimot at hvis Russland lykkes med sin angrepskrig i Ukraina, vil det føre til en enda farligere situasjon der Vladimir Putins regime kan gjenoppbygge sin militære styrke og true nye områder.

Nei, da heller en real verdenskrig. Alle gode ting er jo tre.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.