NTB

Staten har anket til Høyesterett etter at organisasjonen Ateistene vant fram med sin anke i lagmannsretten om å bli godkjent som livssynssamfunn.

Staten mener at Ateistene har som mål å bekjempe religion – ikke å utøve et livssyn. Derfor har organisasjonen blitt nektet godkjenning som livssynssamfunn.

Organisasjonen gikk til søksmål mot staten og tapte i tingretten i fjor, men anket og fikk medhold i Borgarting lagmannsrett. Nå kan saken havne i Høyesterett, skriver Vårt Land.

– Det er krevende å vurdere innholdet i noens tro eller livssyn, og det er derfor nødvendig å ha objektive og praktikable retningslinjer for hvem som kvalifiserer til å motta tilskudd. Lagmannsrettens dom etterlater tvil om hvilke retningslinjer som gjelder per nå, skriver prosessfullmektig Lotte Tvedt i en epost til avisen.

Ateistene opplyser at de er overbevist om at Høyesteretts ankeutvalg ikke slipper anken gjennom til behandling. Ateistene opplyser at de har fått 11. juni som frist for anketilsvar.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.