I Trøndelag har flere varmerekorder blitt slått.

Trøndelags forrige mai rekord ble målt i Namsos, med 30,0 grader i 2013, men nå ble temperaturen målt til hele 31,1 grader på Frosta, skriver VG.

Også Møre og Romsdal har slått sin mai rekord søndag. Åndalsnes har målt 30,9 – mot 30,0 grader i Marstein i 2018.

– Det er også mange steder som har slått sine varmerekorder for mai i dag, forteller meteorolog Terje Alsvik Walløe til avisen.

– Sør-Norge har hatt en skikkelig varm mai i år, uvanlig varm. Årets mai konkurrerer med 2018 om å være den varmeste, forteller Walløe.

Nord i landet har det derimot vært kjøligere enn vanlig.

– Snittemperaturen i Kirkenes har vært 3 grader, og i Vardø bare 2, sier meteorologen.

Hverken VG eller meteorologen nevner noe om kulderekordene som ble satt i landet i år, og da spesielt i Trøndelag. Men Walløe innrømmer at den varme mai måneden vi har hatt ikke nødvendigvis har noe med klimaendringer å gjøre.

– Først og fremst er det været som gjør at det er varmt nå. Men på de varmeste dagene kommer man enda litt høyere nå, enn i det klimaet vi hadde for 30–40 år siden. Det er mest vær, men klimaet kommer på toppen, avslutter Walløe.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.