Mandag var det selvmord som lammet togtrafikken til Gardermoen. Onsdag var det brann langs linjene. Det sies at et godstog har kjørt med bremsene på og antent branner langs linja, hvordan det kan brenne langs både Gardermobanen og Hovedbanen sier ikke Vy noen om.

Vi vet bare at togproblemene vokser. Siden det berører trafikken til landets hovedflyplass får forsinkelser store konsekvenser for de reisende.

En ting kan Bane Nor gjøre noe med; Det er fullt kaos hver gang trafikken lammes. På Nationaltheatret får du ikke vite over høyttalerne at du skal komme deg Oslo S, der det går busser.

Endeløse køer. Det står vakter der og noen i VY-uniform. Ingen vet noen ting. Når kommer bussene? Aner ikke. Hvem bestemmer? Aner ikke.

Slik var det også i fjor sommer da det var total blackout. Bane Nor har ikke lært noenting. Den gang etterlyste vi rullestoler. Fantes ikke. Denne gang etterlyste vi megafoner så folk kan få beskjeder. Jo, betjentene er enig.

Kaoset er ikke blitt unntaket, det er regelen.

De som styrer bryr seg ikke. Det må en katastrofe til, men selv da er det ikke sikkert det skjer noe.

Jeg har sittet hele dagen i rettssal 250 i Oslo tinghus og hørt forsvarsadvokat Marius Dietrichson legge frem sluttprosedyren i Zaniar Matapour-saken. Han avslørte sjokkerende ansvarsfraskrivelse.

Hans konklusjon: Hvis terroren hadde rammet toppolitikere og kjendiser ville vi fått et helt annet oppgjør. Men det var vanlige folk. Derfor ble ikke ansvaret plassert der det hørte hjemme: Hos E-tjenesten og PST. De hadde møte fredag 24. juni for å snakke om trusselbildet. Ingen nevnte Pride. Dagen etter skulle feiringen begynne. Det var ikke for sent å handle. I stedet tok de helg.

Dette er et handlingsmønster vi kjenner igjen fra 22. juli.

Undertegnede har lært én ting: Du må stole på deg selv og være frekk. Det oppstår sosial kontakt i køen. I dag var det en eldre mann fra Narvik som hadde besøkt døtrene sine sørpå. Han skulle til Lillehammer. Da en maxi-taxi dukket opp og vakten sa en gammel mann hadde reservert plass, fikk jeg kastet ham inn. -Men det var visst en annen gammel mann, sa jenta betuttet. Men de hadde ikke krefter til å reversere.

Hvis kaoset blir regelen kommer folk til å begynne å ta seg til rette.

Forløpig ser det ut til at de finner seg i hva som helst.

PS: Nå er også Dammen -Oslo rammet. Sporveksel.

 

Thor Gjermund Eriksen blir ny konsernsjef i Bane Nor

 

Tidligere NRK-sjef Eriksen ny styreleder i Vålerenga

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.