Bare 28 % er for og 24 % vet ikke hva de skal svare. Få støtter kravene om desinvestering fra Israel, og én av tre mener at universitetene ikke har reagert hardt nok overfor demonstrantene.

YouGov har offentliggjort en meningsmåling om hva amerikanerne mener om pro-palestinske protester på universiteter i USA.

Tre fjerdedeler av amerikanerne har hørt om arrestasjonene av pro-palestinske demonstranter som demonstrerer på universiteter over hele landet, skriver YouGov.

Nesten halvparten av befolkningen er sterkt imot demonstrasjonene (47 %), og hele 24 % vet ikke hva de skal svare. Få støtter demonstrantenes krav om desinvestering fra Israel, og én av tre mener at administrasjonen ved universitetene ikke har reagert strengt nok overfor demonstrantene.

Amerikanske muslimer støtter protestene med 75 % mot 14 %, mens jødiske amerikanere er imot dem med 72 % mot 18 %. Voksne under 45 år er dobbelt så tilbøyelige som eldre voksne til å være for protestene (40 % mot 19 %).

Dette er politisk komplisert for enhver demokrat, skriver Josh Marshall i Talking Points Memo. Nesten halvparten av Demokratene støtter protestene. Men et betydelig mindretall er imot dem (31 %), og mange demokrater vet ikke (23 %).

Hvis du vil være kreativ med tallene, kan du si at 54 % enten er imot protestene eller er usikre på hva de skal mene, skriver Marshall.

Et økende antall studenter har blitt arrestert, noe som har fått noen til å stille spørsmål ved om administrasjonen som har tillatt disse arrestasjonene, har gått for langt. Andre mener at det bør brukes enda mer makt, skriver YouGov.

Undersøkelsen viser at dobbelt så mange amerikanere mener at administrasjonen ikke har reagert hardt nok på protestene, 33 % mot 16 %. Tyve prosent mener at reaksjonen har vært passe strenge, mens 31 % er usikre.

Halvparten av amerikanere som er 45 år og eldre mener at administrasjonen ikke har vært streng nok (48 %), mens en mindre andel av voksne under 44 år mener dette (16 %).

Demokratene trenger uavhengige for å vinne valg, skriver Marshall.

Meningsmålingen viser at de er mer på linje med Republikanerne enn Demokratene i spørsmålet om protestene. 44 % av uavhengige er imot protestene, mens 32 % er usikre, og bare 24 % støtter dem. Hele 31 % av uavhengige mener det bør brukes mer makt mot demonstrantene, 39 % er usikre, og bare 16 % mener universitetene har gått for langt.

Noen pro-palestinske demonstranter har krevd at universitetene selger sine investeringer i selskaper med tilknytning til Israel, skriver YouGov. Administrasjonen ved Brown University inngikk denne uken et kompromiss hvor styret skulle stemme over en eventuell desinvestering hvis demonstrantene tok ned leiren de hadde satt opp på campus.

Mange amerikanere er usikre på om det er rettferdig eller gjennomførbart å selge seg ut av Israel. Førti prosent mener det ville være urettferdig for universitetene å selge seg ut av Israel, mens 25 % mener det ville være rettferdig. Hele 35 % er usikre.

Bare halvparten av dem som mener at det ville være rettferdig for universitetene å selge seg ut, mener også at det ville være gjennomførbart for dem å gjøre det. Her er det igjen stor forskjell mellom voksne og yngre amerikanere.

YouGov fant også at de fleste amerikanere (58 %) mener at høyskolene har ulike standarder for grupper som protesterer på campus, mens bare 12 % mener at ledelsen behandler alle grupper likt.

En meningsmåling fra Harvard CAPS-Harris viser at et overveldende flertall av amerikanerne støtter Israel fremfor Hamas, skriver The Hill.

Men det kommer an på alderen.

Harvard CAPS-Harris-undersøkelsen viser at 80 % av registrerte velgere sier at de støtter Israel mer i krigen, mens 20 % sier at de støtter Hamas mer.

Mer enn 90 % av dem som var 55 år og eldre sa at de støttet Israel mer, mens 85 prosent av de mellom 45 og 54 år og tre fjerdedeler av de mellom 35 og 44 år sa det samme.

Støtten til Israel var lavest blant de yngste aldersgruppene, skriver The Hill. Ifølge meningsmålingen sier rundt 60 % av de mellom 18 og 34 år at de støtter Israel mer, mens resten av disse aldersgruppene sier at de støtter Hamas mer.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.