Det iranske regimet sliter med nyheter om at de dreper ungdommer etter først å ha seksuelt misbruk dem. BBC har fått tak i en intern rapport fra Revolusjonsgarden som bekrefter at 16-åringen Nika Shakarami ble seksuelt misbrukt og drept av medlemmer av Revolusjonsgarden i Teheran i 2022. Men regimet benekter at de drepte henne.

Tidligere har menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch beskrevet hvordan Shakarami ble funnet drept ti dager etter at hun forsvant under en demonstrasjon i den iranske hovedstaden.

Iranske myndigheter har flere ganger hevdet at 16-åringen tok sitt eget liv. (NTB)

Nika betegnes som en spesielt modig person. Disse personene lever farlig i dagens Iran.

Bare 16 år gammel ble Nika beskrevet av sine omgivelser som den modigste personen de noen gang hadde kjent. Moren Nasrin fortalte om Nikas bekymring for urettferdighet og diskriminering av iranere, og sa: «Hun pleide å tenke mye på det.»

Fire dager etter drapet på Mahsa Amini ledet Nika en modig protestaksjon mot regimet, men hun vendte aldri hjem. Hun sluttet aldri å kjempe, helt til det siste. Nika betalte den ultimate prisen for frihet, og hennes minne bør hedres for det. Vi vil aldri glemme deg, Nika.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.