På arbeidernes internasjonale kampdag dro Jonas Gahr Støre (Ap) til Østfold. Her forsøkte han å spre optimisme, og sa: – Folk skal få bedre råd.

– Verden av i dag er ikke like trygg som før. Den er ikke like rettferdig. Og vi ser ikke de samme fremskrittene, sa Jonas Gahr Støre på talerstolen på Torsnes i Østfold. (NTB-Heather-Ørbeck-Eliassen)

Støre var innom situasjonen i Midtøsten, hvor regjeringen har valgt side med terroristene og angriperne. I Ukraina er det annerledes, det mangler ikke penger som sendes til den angrepne part der.

Så snakket han litt om den økte kriminaliteten, som i stor grad skyldes hodeløs politikk fra partier som Ap. Og selvsagt måtte han innom klimaendringene, som for å rettferdiggjøre de hundrevis av milliarder kroner våre myndigheter har tenkt å bruke på idiotiske klimatiltak som ikke virker.

– Det er store krefter i sving i verden nå. Men dere, da skal vi hente både lærdom og kraft fra vår lange historie.

– Vår bevegelse har klart det før, og vi skal klare det igjen.

Så hyller han gamle helter, som Oscar Torp fra Østfold, som vokste opp i fattigdom i en barneflokk på ni, men endte som statsminister i perioden 1951-1955.

– Vi skal alle være takknemlige overfor menneskene i vår bevegelse, pionerene, som brøytet vei, i et samfunn med enorme forskjeller – i makt, økonomi og muligheter.

Vel, Støre vokste opp i rikdom, og aner ingenting om hvordan det er å leve fra lønningsdag til lønningsdag. Dessverre ser det heller ikke ut til at han bryr seg noe særlig om disse «vanlige folkene» han snakket om i valgkampen.

Støre vil ikke bli snakket om som et forbilde på 1. mai om femti år. Hvis han i det hele tatt blir nevnt, vil det være som et skrekkens eksempel, som partilederen som ga denne «bevegelsen» det endelige nådestøtet.

Ny måling: Unge kvinner forlater venstresiden

– Folk skal få bedre råd

Norge blir mindre, mener Støre.

– Økte forskjeller det gir igjen misnøye, tillitssvikt og polarisering.

Hovedårsaken til de økte forskjellene er masseinnvandring av folk som ikke kommer seg i arbeid. De skyhøye skattene, samt de regressive avgiftene, går verst ut over arbeider- og middelklassen.

Men nå er målet til Støre at folk skal få bedre råd.

– Nå er vi på vei mot et vendepunkt i økonomien. Trygg økonomisk styring bidrar til at prisveksten demper seg, vi ser det tydelig.

Trygg økonomisk styring? Minst 200 milliarder sløses bort på masseinnvandring årlig. Bistand som ikke virker nærmer seg 60 milliarder i året. En overvektig stat koster oss mange hundre milliarder i året mer enn det som er vanlig i sammenlignbare land. På toppen av dette kommer klimagalskapen og en pengepolitikk som virker håndsydd for å knuse kroneverdien, slik at vi tvinges over til euro.

Så lover Støre at vi skal få bedre råd! Dette har dessverre de fleste hørt før. Virkeligheten er en søkkrik stat og en fattig befolkning, samt et næringsliv som er under press med stadig flere konkurser. Bortsett fra de som lever av statlige subsidier, vel og merke.

Kronekursen er elendig, utenlandsreiser blir dyrere, og at prisveksten er redusert litt skulle bare mangle, siden prisene har løpt fra lønningene til folk. Samtidig presser den svake kronen opp rentene, noe som tynger de som har boliglån, dvs. de aller fleste.

Folk har rett og slett ikke råd til å kjøpe noe særlig. En normal familie har tapt rundt 200.000 kroner i kjøpekraft siden Støre vant valget. Matkøene vokser i det som en gang var «verdens rikeste land».

Forskjellen på Oscar Torp og Støre er så skrikende at Støre uten å merke det sa det selv i sin tale. Han sa nemlig at Torp førte en kamp for trygghet, frihet og rettferdighet hjemme. Så pyntet han litt på historien.

– Pionerenes historie forteller Norges historie. Det er historien om et land som tar ansvar i verden.

Slik bekrefter Støre sitt globale og overnasjonale verdensbilde, hvor «fredsnasjonen» Norge skal redde hele verden og leve av klimatiltak. Det er neppe så mange som tror på ham. Selv ungdommen svikter venstresiden.

Jonas Gahr Støre er ikke min statsminister.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.