I sin årlige rapport om produksjonen av økologiske jordbruksvarer, fastslår Landbruksdirektoratet at det har blitt lavere avlinger, lavere produksjon, lavere omsetning og lavere omsetningsverdi.

Direktoratet skriver at produksjonen av økologisk korn ble 48 prosent lavere enn året før, omsetningen av økologisk kraftfôr gikk ned for tredje året på rad, alle kraftfôrprisene gikk ned, produksjonen av økologisk kjøtt fra storfe, svin, fjørfe og småfe var seks prosent lavere enn i 2022, og veksten i økologisk kjøtt fra fjørfe gikk ned for første gang siden 2015, skriver Nationen.

Økologiske egg har vært i tilbakegang i tre år på rad. Produksjonen gikk ned med sju prosent, og det var også en stor nedgang i omsetningen både i dagligvare- og serveringsmarkedet.

For produsenter av økologisk frukt og grønt ble omsetningen redusert med 26 prosent i 2023, og for flere grøntprodukter var produksjonen større enn etterspørselen, skriver avisen.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.