NTB

FN har avsluttet eller tatt pause i gransking av fem av de UNRWA-ansatte som har blitt anklaget for å ha deltatt i Hamas-angrepet på Israel 7. oktober i fjor.

Israel har anklaget til sammen 19 ansatte i FN-organisasjonen for palestinske flyktninger (UNRWA) for å ha deltatt i angrepet. Den første anklagen gjaldt tolv personer og kom i januar. De siste ukene har ytterligere sju UNRWA-ansatte blitt anklaget.

I januar reagerte FN med umiddelbart å si opp de aktuelle medarbeiderne og starte en intern gransking, ledet av Frankrikes tidligere utenriksminister Catherine Colonna.

Fredag sier FN-talsmann at saken mot en av de tolv som opprinnelig ble anklaget, er avsluttet «fordi Israel ikke har lagt fram noen beviser for å underbygge anklagen».

– Vi vurderer administrative tiltak i saken, sier Dujarric.

I tillegg er saken mot tre av de tolv innstilt inntil videre fordi «informasjonen Israel har skaffet til veie ikke er tilstrekkelig». Også en av de sju som nylig er anklaget har fått saken sin satt på vent i påvente av ytterligere opplysninger fra Israel.

Dujarric sier granskingen av de øvrige 14 fortsatt pågår.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.