48-åringen som representerer Sp har de siste årene markert seg som en konservativ stemme i debatten om konverteringsterapi og kjønnsidentitet.

Klinge har også et konservativt syn på de fleste andre ting, og har dermed representert et mindretall i partiet, som har beveget seg over på sosialistisk side.

Klinge har vært en markant justispolitiker for Senterpartiet og var nestleder i justiskomiteen på Stortinget i 2017–2021. Den siste perioden har hun sittet i næringskomiteen. Før hun fikk fast plass på Stortinget i 2009, var Klinge fast møtende vara i to år, skriver NTB.

Klinge er også en lidenskapelig kunstner. Hun maler bilder som reflekterer hennes følelser og sinnsstemninger, med inspirasjon fra politikk og livet på Stortinget

– Jeg har vært representant på Stortinget i 18 år når denne perioden er over. Det er like lenge som å følge et barn fra fødsel til det er myndig! Til sammen har jeg 25 år i politikken, så nå har jeg bestemt meg, men det har ikke vært noen enkel avgjørelse, sier Jenny Klinge til lokalavisen Driva.

Sykdom i nær familie skal også være en viktig faktor i avgjørelsen, og Senterpartiet mister dermed en av sine siste viktige konservative stemmer på Stortinget.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.