De er opprørte for at millioner av skattepenger blir brukt på ulovlige immigranter, mens de hele livet har blitt fortalt at de må klare seg uten. Mange vil gjøre Chicago rødt og gleder seg til Trump blir president.

Opprørte Chicago-innbyggere tok til orde mot borgermester Brandon Johnson for å bruke skattepenger på ulovlige innvandrere like før byen skulle stemme over et forslag på 70 millioner dollar for å styrke byens ressurser.

«P-Rae» Easley kritiserte Johnson for det respektløse forsøket på å bruke innbyggernes hardt opptjente skattepenger til migrantkrisen, men takket ham også for at han hadde forent byen mot forslaget. Fox News rapporterer om saken.

Det er det mest respektløse vi noensinne har opplevd i våre liv, sa Easley til Lawrence Jones på fredag:

– Vi har betalt eiendomsskatt i byen i generasjoner, og det er en stor fornærmelse å se at de så åpenlyst gir pengene våre til folk som ikke fortjener dem. Jeg vil takke borgermesteren for at han har samlet byen på en måte vi ikke har sett siden [Chicago] Bulls i 96, og det er mot ham og denne progressive agendaen.

Easley henviste til NBA-lagets dynasty under Michael Jordan.

Easley kritiserte byens ledere for å foreslå en slik bevilgning med tanke på at byen har slitt med å skaffe midler til grunnleggende ressurser som utdanning. Hele livet har de blitt fortalt av folkevalgte at de ikke har penger:

– Vi må inngå kompromisser. Vi må klare oss uten, men nå ser vi at de plutselig er i stand til å trykke penger, og vi vil vite hvorfor vi ikke fikk skattepengene våre.

Associated Press skriver at nedstengingen av barneskolen Wadsworth Elementary School i 2013 var et hardt slag for innbyggerne i det svarte nabolaget der skolen lå, og symboliserte en by som var likegyldig til deres interesser.

Så da byen gjenåpnet Wadsworth i fjor for å gi husly til hundrevis av migranter uten å be om innspill fra lokalsamfunnet, ble det enda verre. Over hele Chicago er svarte innbyggere frustrerte over at gamle behov ikke blir dekket, mens byens nyankomne blir tatt hånd om med en følelse av at det haster, og med deres skattepenger.

Innbyggerne har også startet en underskriftskampanje som vil gi retten til å avsette borgermesteren.

– De dukker opp her i New York og Chicago og angriper folk i gatene, sa en annen innbygger. – Politiet slåss med dem i asylmottakene som dere finansierer.

Den progressive borgermesteren, som tidligere har vært en urokkelig forsvarer av byens asylpolitikk, vil at bystyret skal gi grønt lys for ekstra penger til tross for at Chicago allerede har brukt 300 millioner dollar på boliger, mat og helsetjenester til migranter

Easley sa at fordi byen har stått samlet mot Johnsons progressive agenda, er det sannsynlig at velgere i Chicago vil gå til valgurnene i hopetall i november for å få til endringer på nasjonalt nivå:

– Vi ser frem til å få tilbake Donald John Trump Sr. som vår 47. president. Han er den eneste presidenten som har en plan for å stenge grensen i sør, noe som kommer til å stanse menneske- og narkotikasmuglingen som oversvømmer vestsiden av Chicago, og vi gleder oss til å få deg tilbake i embetet. Herr president, kom og besøk oss i Chicago.

Flere av innbyggerne hadde på seg MAGA-hatt og t-skjorter med oppropet: «No more blue, go red, and turn chicago red» – ikke mer blått, men rødt – gjør Chicago rødt.  Den siste republikanske borgermesteren i Chicago var i 1931.

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.