Ungarns statsminister Viktor Orbán vakte betydelig interesse på annen dag av National Conservatism Conference (NatCon) i Brussel. Under en paneldiskusjon sa han at EUs problemer vedvarer, men at det åpner seg en mulighet for fremgang på grunn av den styrkede høyresiden. Han uttrykte bekymring for at Brussel ville presse stater som Ungarn til å forlate sin migrasjonspolitikk.

– Vi trenger en endring i Brussel

Ifølge Orbán makter ikke de nuværende EU-lederne å levere formålstjenlig politikk på noen av de viktige områdene:

– Hvis lederne ikke er bra må de erstattes. Lederne i EU er ikke bra. Deres grønne omstilling er mislykket. Landbrukspolitikken er mislykket. De lovet å styrke Europas konkurranseevne og mislykkes. Migrasjonspolitikken er mislykket. De skulle stanse krigen i Ukraina ved hjelp av sanksjoner – og mislykkes. 

Enhetlig migrasjonspolitikk er unødvendig

– Ungarn søker ikke et blandet samfunn. Vi tar sikte på å beskytte våre grenser og bevare vår kultur og tradisjoner. De enkelte medlemsland bør ha autonomi til å bestemme uavhengig hvordan de ønsker å håndtere migrasjonsspørsmål. Det er ikke nødvendig med en enhetlig migrasjonspolitikk i EU; migrasjon bør forbli innenfor nasjonal kompetanse.

Migrasjon: Et sivilisasjonsspørsmål

Orbán stilte også spørsmål om hvilken kulturell orientering Ungarn og Europa skal gå i retning av.

– Migrasjon er et sivilisasjonsspørsmål. Europa har kristne røtter mens dagens migranter har overveiende muslimsk bakgrunn. Dette reiser spørsmålet om hvordan Ungarns fremtidige demografiske sammensetning skal se ut – om landet skal gå i retning av muslimsk eller annen kulturell orientering.

Orbán understreket ifølge Hungarian Conservative at ingen skal påtvinge andre sin vilje. 

– Blandede samfunn som den såkalt liberale venstreside tar til orde for, er ingen farbar vei å gå.

Brussel driver med utpressing

Orbán fremhevet at konservative regjeringer som den ungarske, blir utsatt for utpressing dersom de ikke lever opp til forventningene i Brussel. Han kritiserte EU-kommisjonen for å ha forvandlet seg fra å være EU-traktatenes vokter til en politisk aktør.

Kanselleringskultur i utstillingsvinduet

Den lokale ordføreren i det sentrale Brussel, sosialistpartiets Emir Kir, sendte tirsdag ut politiet for å stanse NatCon uten å gi noen god forklaring på hvorfor han mente det var nødvendig å hindre en konferanse mellom fremtredende konservative i å finne sted, annet enn at han ville «sikre offentlig sikkerhet» samt understreke at «ytre høyre ikke er velkommen».

– Dette er en symbolsk hendelse som illustrerer situasjonen på Kontinentet. Europa balanserer på grensen mellom frihet og undertrykkelse.

Den ene dagen forbudt, neste dagen ikke – akkurat som i Ungarn på slutten av 1980-tallet da frihet og undertrykkelse kjempet mot hverandre, kommenterte Orbán.

Han måtte gå tilbake på kanselleringsforsøket da han fikk domstolen mot seg, men vi fikk på en ypperlig måte presentert sosialistisk kanselleringskultur i praksis:

Alliansen islamister og sosialister viser sin makt, ville lukke konservativ konferanse i Brussel

Sterke reaksjoner etter at belgisk politi stanset høyrekonservativ konferanse

 

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.