Abolfazl Amouei. Foto: X

Hvis Israel angriper Iran, «er vi klare til å bruke våpen som vi ikke har brukt før», sier Abolfazl Amouei, som er talsmann for det iranske parlamentets nasjonale sikkerhets­komité, til Al-Mayadeen News – en libanesisk nyhets­organisasjon som står Iran nær.

Overfor Iran International formaner Amouei Israel til å «opptre klokt».

Iran forsøker med andre ord å avskrekke Israel for å gå til motangrep, etter at Iran lørdag kveld sendte raketter og droner mot Israel – som ble nøytralisert før de kom inn i israelsk luftrom.

Amoueis ikke nærmere spesifiserte trussel må oppfattes som såkalt strategisk tvetydighet, der noe av hensikten er at motparten skal bli i villrede om hva slags våpen motparten sitter på, og i heldigste fall bli redd for å angripe.

Uttalelsen kommer mot bakteppet av den potensielle atomtrusselen fra Iran. I desember hadde Irans atomprogram ifølge Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) anriket uran til en renhetsgrad som er nær våpenkvalitet, og ifølge Washington Post får Iran luftvernraketter og droner og droner fra Russland.

Også Irans president Ebrahim Raisi driver tough talk, og «oppfordrer sionistene til å handle rasjonelt» eller få en «alvorlig, omfattende og smertefull reaksjon», skriver New York Post.

Jerusalem Post rapporterte tidlig tirsdag morgen svært kortfattet om trusselen fra Amouei, men har ennå ikke oppdatert saken.

USA ønsker ikke at situasjonen eskalerer, men det er høyst tvilsomt om det israelske militæret ender med å la angrepet lørdag forbli konsekvensfritt.

 

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.