Kjenner du Frank Caprio? 

Francesco Caprios foreldre utvandret fra Italia til Providence, hovedstaden i delstaten Rhode Island i USA. Der ble Francesco til Frank og han startet sin yrkeskarriere som oppvasker og skopusser. I 1953 vant han delstatsmesterskapet i bryting. Han tok en bachelor og begynte å undervise i statsvitenskap mens han på kveldstid studerte jus og senere begynte som advokat. 

Dypt empatisk menneske

Siden 1985 til han ble pensjonist i 2023 var han dommer i Providence Municipal Court. Hans virke som dommer er blitt vist i TV-programmet Caught in Providence.

Fra 2017 spredte videoer fra rettssalen hvor Frank Caprio satt som dommer, seg som en farsott og han hadde mer enn 15 millioner visninger. I 2022 hadde programmet Caught in Providence nesten 500 millioner visninger, en enkeltvideo nådde 43,6 millioner visninger på YouTube hvor den ikke lenger er tilgjengelig, men i arkivet på WayBackMachine fant vi den.

Dypt rørende

I rettssalen ble han kjent for sin empatiske innlevelse og forståelse for andre menneskers liv og følelser, noe nedenstående dypt rørende video skulle bekrefte.

Onsdag la Frank Caprio ut en følelsesladet video hvor han reflekterer over livet:

– Ingen vet hva fremtiden bringer, sa han i samtale på Despierta America. – Så jeg ber dere om å nyte hvert minutt.

Kreftdiagnose

Frank Caprio er nu 87 år gammel og har fått kreft i bukspyttkjertelen. Han følte seg ikke vel på sin fødselsdag i november ifjor og gikk til legen. Nu ber han alle om å be for ham:

– Rapporten var ikke god. Jeg har fått diagnosen kreft i bukspyttkjertelen, en snikende form for kreft.

Jeg ber dere alle, på hver sin måte, om å be for meg. Jeg trenger bønnens kraft og jeg tror at den, i tillegg til den medisinske behandlingen, er det som mest kan hjelpe meg å overleve dette.




 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.