En arbeidsgruppe ved Universitetet i Bergen foreslår at jusstudenter skal kunne bruke kunstig intelligens i eksamenssituasjoner.

– Ingen arbeidsgiver vil akseptere at studentene bruker timer på oppgaver som KI løser på sekunder, sier dekan Karl Harald Søvig til Advokatbladet. Han er positiv til arbeidsgruppens forslag.

Arbeidsgruppen mener å ilegge et forbud mot bruk av KI-verktøy ikke er veien å gå. I stedet foreslås det tvert imot en rekke tiltak for å legge til rette for faglig forsvarlig bruk av KI-verktøy gjennom studiene.

– Vår jobb som utdanningsinstitusjon er å legge til rette for at de studentene vi utdanner blir i stand til å løse rettsspørsmål på en virkelighetsnær måte, sier professor Jan-Ove Færstad ved Det juridiske fakultet ved UiB.

– Dette innebærer at de må bli i stand til å bruke de verktøyene som er tilgjengelige i arbeidslivet på en hensiktsmessig og faglig forsvarlig måte, men også at de må ha tilegnet seg kompetanse som disse verktøyene ikke kan erstatte, sier Færstad, som har ledet arbeidsgruppen.

Forskere spår om kunstig intelligens: «Jeg tror ikke eksamen vil finnes om fem år»

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.