Direktør Pål Wien Espen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sier opp sin stilling etter at han har håndtert pendlerboligutgifter feil.
Nkom har dekket utgifter til Espens pendlerbolig i Lillesand uten at det var avklart med Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet, slik rutinen er, skriver de i en pressemelding.

Inntil videre blir det avdelingsdirektør John-Eivind Velure som fungerer som direktør i Nkom.

Espen har tilbudt seg å tilbakebetale utgifter på 290.000 kroner i tillegg til at han fratrer stillingen.

Skulle vært dekket

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) bekrefter at dekking av pendlerboligutgifter skulle vært avklart med departementet.

– Forholdet ryddes nå opp i når Pål Wien Espen sier opp sin stilling og tilbakebetaler utgiftene. Det synes jeg er en riktig vurdering og jeg tar hans oppsigelse til etterretning, sier hun.

Hun ønsker også fungerende direktør Velure lykke til med arbeidet.

– Stort og viktig samfunnsoppdrag

– Nkom har et stort og viktig samfunnsoppdrag med å legge til rette for en sikker og robust digital grunnmur med mobiltjenester og internett til alle i hele Norge. Jeg ser fram til å jobbe videre med Nkoms mange viktige oppgaver sammen med dyktige medarbeidere, sier Velure.

Han takker også sin forgjenger for innsatsen.

Pål Wien Espen ble utnevnt som direktør i Nkom i juni 2020. Da kom han fra stillingen som juridisk direktør i sikkerhetsselskapet i Verisure. Han har også bakgrunn fra Telenor, der han sa opp i forbindelse med Vimpelcom-saken i 2016.

Nkom er en tilsyns- og forvaltningsmyndighet for tjenester innenfor post og elektronisk kommunikasjon i Norge.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.