Som det første vestlige landet stanser Canada våpeneksporten til Israel. Utenriksminister Mélanie Joly kom med kunngjøring tirsdag.

– Dette skjer for alvor, det er ikke bare symbolsk, understreker Joly overfor avisa Toronto Star.

Canada har gjennomgått en transformasjon fra et liberalt land til et woke-hysterisk land på bare noen få år.

Israels utenriksminister Israel Katz sa historien kommer til å dømme Canada hardt.

Foreign Minister Israel Katz slammed Canada for the decision.

“I am sorry that the government of Canada is taking this step that undermines Israel’s right to self-defense in the face of Hamas murderers who carried out terrible crimes against humanity and against innocent Israelis, including the elderly, women and children,” he says in a statement.

“History will judge the current acts of Canada harshly,” he says.

Utenriksminister Israel Katz kritiserte Canada for avgjørelsen.

«Jeg beklager at regjeringen i Canada tar dette skrittet som undergraver Israels rett til selvforsvar i møte med Hamas-mordere som utførte forferdelige forbrytelser mot menneskeheten og mot uskyldige israelere, inkludert eldre, kvinner og barn,» sier han. i en uttalelse.

«Historien vil dømme Canadas nåværende handlinger hardt,» sier han.

https://www.timesofisrael.com/liveblog-march-19-2024/

Jødiske grupper i Canada mener beslutningen om å stanse våpeneksporten til Israel vil undergrave landets mulighet til å forsvare seg selv mot Hamas.

Dette er statsminister Justin Trudeau og hans regjering ikke enig i og har derfor besluttet å stanse våpeneksporten til landet, bekrefter Joly.

Som utenriksminister er det Joly som godkjenner eller avslår eksporttillatelser for våpen og militært utstyr, og som følge av Israels krigføring på Gazastripen kommer Canada ikke lenger til å tillate eksport av våpen til landet, slår hun fast. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.