Under gårsdagens Debatten på NRK var temaet pensjon.

Det skapte mange følelser, og det var mange som ville kritisere regjeringen for den nye pensjonsreformen de har fått igjennom i Stortinget.

En av dem var Sylvi Listhaug (FrP).

Hun er sterkt imot dagens ordning og mener dagens regjering fratar dem som jobber rettigheter, skriver Nettavisen.

– Dagens arbeidere skal bære stadig mer på ryggen, og takken er at de får mindre rettigheter, sa en engasjert Listhaug.

Hun mener regjeringen må slutte å investere i havvind og batterifabrikker, og at det bør spares på andre områder enn på pensjon.

Hun fikk støtte av Rødt-politiker Mimir Kristjansson.

– Det er et ran. Det er et ran av fremtidens pensjoner, som man skal spare titalls milliarder på. Mennesker straffes for å leve lenger, med at man får mindre i pensjon om man ikke jobber lenger, mente han.

Også fagforeningsrepresentanter, blant annet fra Heismontørenes Fagforening, Utdanningsforbundet, Bygningsarbeidernes Fagforening, Skolenes Landsforbund og Lokomotivpersonalets landsforening, var til stede i studio med plakater hvor de demonstrerte mot en økning i pensjonsalder.

Aldersgrensene i pensjonssystemet økes slik regjeringen har foreslått. Det betyr en gradvis økning av aldersgrensene i pensjonssystemet fra og med 1964-kullet.

I det nye pensjonsforliket vil den alminnelige aldersgrensen for statsansatte og andre medlemmer i Statens pensjonskasse økes fra 70 til 72 år.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.