Mer enn 117 millioner pund vil bli brukt på å beskytte moskeer, muslimske skoler og samfunnshus i Storbritannia mot hatangrep i løpet av de neste fire årene, sier regjeringen. Innenriksminister James Cleverly sa at investeringen ville gi «betryggelse og selvtillit» til britiske muslimer. Dette melder BBC.

Pengene skal brukes på tiltak som kameraer, alarmer og gjerder.

Kunngjøringen kommer som svar på bekymringer om at Israel-Hamas-konflikten gir næring til splittelse i Storbritannia.

Cleverly sa: «Anti-muslimsk hat har absolutt ingen plass i samfunnet vårt. Vi vil ikke la hendelser i Midtøsten bli brukt som en unnskyldning for å rettferdiggjøre overgrep mot britiske muslimer».

«Statsministeren har gjort det klart at vi står sammen med muslimer i Storbritannia».

«Det er nettopp derfor vi har forpliktet oss til denne finansieringen, og gir trygghet og selvtillit til britiske muslimer på et tidspunkt da dette er avgjørende nødvendig».

Finansieringen, annonsert i begynnelsen av den islamske fastemåneden ramadan, er del av en støttepakke for å gi forsikring om at antimuslimske overgrep, trusler eller trakassering eller noen form for hatkriminalitet ikke vil bli tolerert i Storbritannia.

Sunak advarer mot «pøbelstyre» etter aggressive pro-palestinske demonstrasjoner

Dette følger statsminister Rishi Sunaks kunngjøring forrige måned om en lignende pakke for jødiske samfunn på til sammen £70 millioner over de neste fire årene.

Pakken for å takle anti-muslimsk hat er større enn den som ble gitt for å beskytte jødiske anlegg på grunn av den større muslimske befolkningen og et større antall steder å dekke, skriver BBC.

Regjeringen har fordømt rapporter om anti-muslimske og anti-jødiske hatsaker, som veldedige organisasjoner og politi sier har steget til rekordnivåer.

Tegn i tiden: Britisk politiker trekker seg efter trusler og draps­forsøk fra muslimer

Sikkerhetsminister Tom Tugendhat sa at pakken demonstrerer hvordan regjeringen står «fast mot hatforbrytelser, overgrep, trusler eller trakassering mot britiske muslimer».

«Vi fortsetter å jobbe tett med politi og samfunnspartnere for å sikre sikkerheten til britiske muslimer», la han til.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.