Tyske velgere med migrasjonsbakgrunn forklarer i en video hvorfor de stemmer på det høyrekonservative og innvandrerkritiske partiet Alternative für Deutschland (AfD).

Det de flyktet fra kommer efter dem

Det kan være skremmende for reelle flyktninger å oppleve at landet de flykter til, fylles opp av den type mennesker og holdninger som de flyktet fra. Utryggheten den høye asyltilstrømningen medfører får konsekvenser også for dem, det var ikke det de flyktet til. De vil at myndighetene igjen skal stå opp for borgerne av landet.

– Mange borgere som selv kom til Tyskland som migranter, er engasjert i Alternativ for Tyskland. Mischa, Felice, Ismet, Jazlynn-Dane, Udo, Miguel og mange andre medlemmer kjemper for Tyskland. Sammen står vi opp for frihet og rettssikkerhet for å bevare vårt vakre hjemland og beskytte det mot ukontrollert innvandring, skriver AfDs parlamentariske leder Alice Weidel i en tweet:

– Mye går galt

I videoen forklarer de hvorfor de stemmer på AfD. De er alle bekymret for kriminalitetsbelastningen som følger med masseinnvandringen.

Efter asylkrisen i 2015 føler Udo at «mye går galt» i samfunnet. Det kom den gang rekordmange migranter til Europa. Efter det har antallet overfall og voldtekter av kvinner økt eksponentielt ifølge tysk politi. 

Problemer med utlendinger på gata

Felice er også bekymret: 

– Jeg meldte meg inn i AfD fordi jeg stadig fikk problemer med utlendinger på gata.

Mischa mener AfD er det eneste partiet som faktisk anerkjenner problematikken rundt migrasjonen. 

De kriminelle som kommer

Ismet er svært bekymret for «de kriminelle som kommer hit». 

Jazlynn-Dane tar til orde for tilbakesendelse: 

– Vi ønsker remigrasjon av hensyn til lov og orden og i henhold til forfatningen. Regjeringen har forårsaket problemene og vi trenger en endring.

 

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.